Rente compensatie

COMPENSATIE VOOR TE VEEL BETAALDE RENTE BIJ DOORLOPENDE KREDIETEN

Heeft u als consument (niet als ondernemer) een doorlopend krediet afgesloten? Dan heeft u recht op teruggave van de te veel betaalde rente. Zo bepaalde het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid) in 2021

Wat is doorlopend krediet?
Dit is een krediet dat u niet hoeft af te lossen. U kunt tot een afgesproken bedrag ‘rood staan’ op uw betaalrekening. Wat er op de betaalrekening binnen komt kunt u weer opnemen zolang u maar niet over de kredietmaximum heen gaat. U betaalt eigenlijk alleen maar -een hele hoge – rente.

Frank Jansen.

Al 7+ jaar jurist financieel recht.

Diepgaande kennis van de financiële sector (banken, verzekeraars, tussenpersonen) en een goed gevoel voor rechtvaardigheid. Directeur van Shureluck B.V

Welke banken gaan betalen?
Alle banken hebben aangekondigd compensatie voorstellen naar hun klanten te gaan versturen. De drie grootbanken (ABN AMRO, ING en Rabo en hun dochter maatschappijen) maar ook wat minder bekende banken zoals InterBank en de Hollandsche Disconto Voorschot bank.

De bank hoopt dat u niet reageert!
Hoewel banken zich netjes lijken te gedragen hopen ze eigenlijk dat u niet reageert. U ontvangt een complexe brief en de bank eist dat u tekent voor ‘finale kwijting’. Ook de berekening van de compensatie is complex. Dat wordt door veel consumenten niet begrepen en vanwege het algehele wantrouwen tegen banken wordt niet gereageerd. Oud-klanten van de bank moeten zich bovendien zelf melden. Banken gaan er zo van uit dat 30% van de mensen die recht hebben op compensatie nooit reageert. Dat is zonde want met onze hulp gaat u krijgen waar u recht op heeft zonder dat u zelf met de bank moet gaan onderhandelen. Dat doen wij voor u.

Hoe werkt het?

1] Na aanmelding ontvangt u een bevestiging per e-mail met twee documenten (een machtiging en een overeenkomst voor onze diensten).

2] Wij vragen u o.a. het bankrekeningnummer in te vullen waar het krediet aan verbonden is, of was, zodat de bank kan verifiëren dat het om een correcte aanvraag gaat.

3] Wij berekenen met onze eigen software de compensatie die de bank zou moeten betalen en controleren de compensatie die de bank zelf heeft berekend.

4] Wij zorgen ervoor dat de bank het bedrag aan u overmaakt

5] Voor onze diensten betaalt u 10% achteraf over de betaalde compensatie. Verder betaalt u nergens voor.

Wij garanderen niet dat u compensatie gaat krijgen. Ook de hoogte van de compensatie kunnen wij niet garanderen. U kunt geen rechten onttrekken aan deze reclame uiting. Het is een vrijblijvend aanbod om tot uitwisseling van informatie te komen.

Aanmelden Rente compensatie zaak

Aanmelden Rente compensatie zaak vul onderstaand formulier in:

~

Algemene vragen:

Aanhef
Selecteer een optie
Voornaam
Dit is een verplicht veld
Achternaam *
Dit is een verplicht veld
Straat *
Dit is een verplicht veld
Huisnummer *
Dit is een verplicht veld
Postcode *
Dit is een verplicht veld
Plaats *
Dit is een verplicht veld
Telefoon
Dit is een verplicht veld
E-mail *
Geef een geldig e-mailadres op.

Specifieke vragen:

Bij welke bank is het doorlopende krediet afgesloten?
Kies hier een bank of vul hiernaast een andere bank in:
Selecteer een optie
Andere bank, nl:
Dit is een verplicht veld
Heeft u van een of meerdere banken al een compensatievoorstel ontvangen?
Selecteer een optie
Heeft u de compensatie ook al ontvangen?
Selecteer een optie
Heeft u getekend voor finale kwijting?
Selecteer een optie
Wilt u dat wij voor u de compensatie gaan berekenen en aanvragen?
Selecteer een optie
Toelichting, opmerking of vraag
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan
Los deze som nog even op: 23 + 6 = ?
Vul de oplossing in om verder te gaan
~

We respecteren uw privacy en zullen uw gegevens niet gebruiken voor andere zaken dan de massaclaim van Stichting Shureluck.

Shureluck